Rissotto de gorgonzola i peres


Avui per dinar he preparat una recepta de rissotto que vaig aprendre a una classe d'El Taller de Chefs. Va ser una classe molt interessant i divertida. La recepta: boníssima!

Ingredients:

380 gr d'arròs arbori
1,5 l de brou de pollastre
1 ceba petita
4 cullerades de mantega
100 cl de vi blanc
200 gr de gorgonozola
2 peres "conference"
suc d'1 llimona
1 culleradeta i mitja de mel
parmesà ratllat
sal

Preparació:

Tallem la ceba en trossos molt petits i la daurem amb la meitat de la mantega, afegim l'arròs i removem fins que estigui brillant. Afegim el vi i el deixem evaporar. Seguidament anem afegint el brou calent poc a poc. Anem afegint el brou a mesura que l'arròs el vagi absorvint i salem al gust. El deixem coure 18 minuts sense deixar de remoure, sempre en la mateixa direcció. Mentre es va coent l'arròs,  barregem la mel amb el suc de llimona. Pelem les peres, les tallem a rodanxes i les untem amb la mescla de mel i llimona i ho deixem reposar. Quan l'arròs estigui a punt, el retirem del foc, afegim el gorgonzola tallat a trossos, la mantega que queda i el parmesà. Barregem els ingredients amb una escumadora. Decorem amb els trossos de pera i ho servim immediatament.

Per decorar podem fer teules de parmesano. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem una safata amb paper de forn. Fem triangles amb parmesà ratllat i ho posem al forn duran 7 minuts.

Comentaris

Entrades populars