Etiquetes

dimarts, 5 d’abril de 2011

Pa de llet


Avui m'he llevat amb ganes de cuinar, per això he començat el matí encenent el forn per fer diferents tipus de pa. El primer que he fet ha sigut pa de llet. Panets petits ideals per esmorzar, tant si ens agrada el salat com el dolç.

Ingredients:

500 gr de farina
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre
1 culleradeta de sal
25 gr de llevat premsat

Preparació:

Col·oquem la farina en forma de volcà i fem un forat al centre. Hi aboquem la llet (a temperatura ambient), la mantega, el sucre, la sal i el llevat. Ho amassem fins a aconseguir una massa homogènia i que no s'enganxi. Ho deixem reposar una mitja hora cobert amb un drap de cuina. Seguidament dividim la massa en boles, els hi donem forma allargada i les pintem amb ou batut. Les deixem reposar a temperatura templada duran una hora fins que doblin el seu volum. Per últim, les posem al forn (preescalfat) durant uns 20 minuts a 220ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada