Seitons en vinagre

Primera recepta de peix al bloc!!! Aquest cap de setmana m'he embolicat amb l'elaboració de seitons amb vinagre… tot i que embolicat no seria la paraula adient, ja que preparar-los és ben fàcil!! (sempre que comprem el peix net …) És important que quan comprem peix fresc ens assegurem que és ben fresc! I la veritat és que aquests seitons estaven preciosos, així que no podiem deixar escapar l'oportunitat de fer-los!



Ingredients:

1kg de seitons frescos
Vinagre de vi blanc
Sal de Guerande ( o sal gruixuda)
Salsa verda
Oli d'oliva verge extra


Preparació:

Per per poder fer aquesta elaboració, el primer que hem de fer és netejar el peix (en el cas que no ens el netegin a la peixateria). Cal treure el cap, les visceres i les espines, i una vegada tinguem els dos filets els passem per aigua per treure la sang. Jo els vaig comprar nets, els van deixar sencers, de manera que els he diexat així fins el moment de posar-los amb la salsa verda i l'oli. Preparem un recipient de vidre (pot ser un tupper) i hi posem un bon raig de vinagre, que cobreixi la base. Col·loquem els filets dels seitons amb la part de la pell cap a baix, de manera que quedin el més plans possibles. 



Una vegada tinguem una capa, posem sal (no cal posar-ne molta quantitat) i els cobrim amb vinagre. Seguim fent capes amb els seitons, seguint el mateix procediment fins tenir-los tots col·locats. Quan haguem acabat de col·locar-los, ens assegurem que estiguin ben coberts amb el vinagre, els tapem i els guardem a la nevera. El temps que han d'estar amb el vinagre dependrà del tamany que tinguin; si són petits amb 24 hores n'hi haurà prou, però si són grans poden estar fins a dos dies.
Passat aquest temps, els treiem del vinagre i jo, com que no m'agrada trobar un gust massa aviangrat, els passo lleugerament per aigua per treure aquest excés i els poso a escòrrer sobre paper de cuina. A continuació, cobrim la base d'un tupper de vidre amb oli d'oliva. Col·loquem una capa de seitons amb la pell boca a baix, de manera que quedin plans i no es superposin. Posem salsa verda per sobre de tal manera que quedin coberts. Si no volem que tinguin molt gust a julivert, podem posar una part de salsa verda i acabar de cobrir-los amb oli d'oliva. 



Tornem a posar una capa de seitons i tornem a cobrir amb la salsa verda; seguim fent capes fins que tinguem tots els seitons dins del taper. Acabem de cobrir amb la salsa verda i amb oli i els reservem tapats a la nevera. És ideal deixar-los unes hores reposant per a que acabin d'impregnar-se bé de tot el sabor. Proveu de preparar-los perquè són Delicious!!!


Comentaris

Entrades populars