Bagels

Avui la cosa va de pà!! Els bagels, d'origen polac els vaig descobrir a London, ja que allà es mengen amb molta regularitat. El més comú és el de salmó fumat, tot i que per gustos colors!!! Els pots omplir amb el que més t'agradi!



La recepta és del Daniel Jordà, un forner increible!! A la seva panaderia podeu trobar totes les seves creacions i els seus pans espectaulars!

Ingredients:

500 gr de farina
350 gr de massa mare
10 gr de sal
5 gr de llevat fresc
200 gr d'aigua
1 ou
50 gr de mantega


Preparació:

En el bol de l'amasadora col·loquem tots els ingredients menys la mantega. Amassem fins que la massa sigui homogènia i hi afegim la mantega. Seguim batent fins que s'incorpori i la massa sigui suau i elàstica. Deixem reposar la massa 45 minuts dins del mateix bol, tapat amb un drap net.
Passats els 45 minuts, afagem la massa i fem boles de 90gr. Estirem les boles fent un cilindre i l'enganxem pels dos extrems de manera que quedi forma de rosquilla. Col·loquem un silpat amb bastanta farina per sobre i posem els bagels tenint en compte que han de doblar el volum. Els deixem reposar coberts amb un drap (jo els deixo dins del forn) i esperem que doblin el volum.
A continuación, posem a bullir aigua dins d'una cassola i incorporem els bagels d'un en un. Els deixem coure 2 minuts per cada costat i els treiem. Els posem sobre el silpat i en aquest moment, si volem posem llavors de sèsam cru per sobre. Un cop els haguem bullit tots, els posem al forn (preescalfat prèviament) a 220ºC uns 8 minuts. Una vegada passat aquest temps comprovem que estiguin ben cuits i si és així els treiem del forn. I ja estàn llestos pel nostre brunch!!!

Si no els volem menjar el mateix dia, o n'han sortit molts, es poden guardar en una capsa metàlica protegits de la humitat i de la calor o bé congelar-los.

Comentaris

Entrades populars