Suïssos

Aquest cap de setmana vaig tornar de Londres per passar uns dies a casa i vaig veure una recepta de suïssos que tenien molt bona pinta! Aprofitant que anava a veure el nou pis d'un amic meu, em vaig decidir a fer-los per la "inaguració"i la veritat és que van quedar força bons.



Ingredients:

Per 16 unitats:

170 gr de llet
75 gr de sucre
1 sobre de sucre avainillat
120 gr de mantega
20 gr de llevat premsat 
4 ous (mitjans)
550 gr de farina de força
1 cullerada de sal

Per decorar:

1 ou
sucre llustre

Preparació:

Posem la llet, el sucre i la mantega al recipient de la Thermomix i programem 2 minuts a 37º i velocitat 2. Seguidament, afegim el llevat i els ous, barrejant durant 5 segons a velocitat 4. A continuació incorporem la meitat de la farina passant-la pel tamís i barregem 15 segons a velocitat 6. Per últim, barregem la resta de la farina amb la sal i l'afegim (passant-la pel tamís) i programem 3 minuts a velocitat d'espiga. 
Deixem reposar la massa dins del recipient fins que assoleixi el doble de volum (aproximadament uns 30 minuts). Quan veiem que la massa ha crescut suficient, la col·loquem sobre una superfície enfarinada i ajudant-nos amb les mans, li donem forma de cilindre. Seguidament tallem porcions d'uns 65 gr i fem boles. Una vegada tinguem totes les boles fetes, els aixafem una mica i els hi donem la forma que volem (també podem utilitzar els motlles de silicona per muffins). Els col·loquem en una safata folrada amb paper de cuina i els deixem reposar fins que tinguin el doble de volum (uns 45 minuts) en un espai lliure de corrents d'aire. Passat aquest temps, els hi fem un tall*, els pintem amb ou batut i els decorem amb el sucre llustre. Per acabar, els posem al forn (pre-escalfat a 250ºC) durant 7 minuts (intentem no deixar-los més estona per aconseguir que quedin esponjosos).


* per realitzar el tall més fàcilment mullem la punta del ganivet amb aigua.

Comentaris

Entrades populars