Etiquetes

dijous, 11 d’agost de 2011

Guinness Stout Chocolate Cake (pastís de xocolata Guinness)

Ara feia molt de temps que no publicava res, però en un intent de tornar a donar vida al bloc, m'he decidit avui a publicar una recepta que vaig veure fa temps al bloc Food & Cook. El vaig fer un dia que vam preparar una barbacoa amb amics, i va ser un èxit!



Ingredients:

250 ml de cervesa negra Guinness Stout
250 gr de mantega
75 gr de cacau en pols
400 gr de sucre
140 ml de nata líquida per montar
2 ous
1 culleradeta de vainilla líquida
250 gr de farina per reposteria
2'5 culleradetes de bicarbonat

Pel frosting

300 gr de formatge d'untar
150 gr de sucre llustre
360 ml de nata líquida per montar

Preparació:

Posem a calentar la cervesa a foc mig, sense deixar que arribi a l'ebullició, i quan estigui calenta hi afegim la mantega tallada en trossos i ho remenem fins que es fongui. Ho retirem del foc i ho reservem. En un bol a part, posem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho barregem fins que quedi una mescla homogènia. En un altre bol, posem la nata líquida, els ous i la vainilla líquida i ho barregem fins que tinguem una mescla uniforme. A continuació afegim la cervesa amb la mantega i ho tornem a barrejar. Una vegada tenim la mescla líquida anem afegint els ingredients secs i ho barregem evitant que es formin grumolls. Posem la massa en un motlle untat amb mantega i ho introduïm al forn, prèviament calentat a 180º, durant 50 minuts aproximadament. Un cop el treiem del forn, el deixem refredar mentre preparem el frosting. Barregem el formatge i el sucre fins aconseguir una crema, seguidament afegim la nata ja montada amb moviments suaus. Una vegada el pastís estigui fred, untem el pastís i ja el podem servir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada