Etiquetes

divendres, 18 de març de 2011

Bunyols de crema


L'altre dia vaig fer bunyols de crema i tot i que a casa normalment fem els de vent, vam provar  com quedaven aquests. Delicious!

Ingredients:

Per als bunyols

500 gr de farina
60 gr de sucre
1 pessic de sal
2 ous
60 gr de mantega
20 gr de llevat premsat
pell ratllada d'1 llimona
mig got de llet
anís dolç
sucre glas
oli

Per al farciment

Crema pastissera (veure recepta als postres)

Preparació:

Per preparar la massa dels bunyols, posem en un bol la farina en forma de volcà i anem afegint els ingredients en l'ordre en què apareixen detallats a dalt, excepte el sucre glas i l'oli. Barregem els ingredients amb les varetes de pastar o a mà, fins formar una massa homogènia. Un cop tinguem la massa, la deixem reposar durant una hora tapada amb un drap de cuina. Després estirem la massa fins a aconseguir que sigui d'1cm d'alçada i retallem cercles d'uns 3 o 4cm de diàmetre amb l'ajuda d'un tallapastes o un got. Els col·loquem en una safata i els deixem reposar fins que doblin el seu volum, uns 30 minuts. Seguidament els fregim en oli calent vigilant que no es coguin massa. Els escorrem i els empolvorem amb el sucre glas. Finalment els omplim amb la crema, tot i que també es poden menjar sense farcir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada