Bunyols de bacallà


Els bunyols de bacallà agraden molt a casa, i en general a tota la familia. La recepta és de la meva àvia i a casa els fem com ella. Espero que us agradin!

Ingredients:

2 patates
4 o 5 trossos de bacallà (500 gr aprox.)
3 ous
1 sobre de llevat
3 alls
julivert
farina
aigua
sal
oli

Preparació:


Primer pelem i tallem les patates en trossos petits i les bullim durant 12 minuts. Mentrestant, bullim els trossos de bacallà durant 2 minuts i els reservem. Seguidament preparem una picada amb els alls i el julivert i la reservem.
Quan les patates estiguin cuites, les aixafem amb una forquilla i quan s'hagin refredat les barregem amb els tres rovells d'ou i la picada d'all i julivert. Sequidament esmicolem el bacallà i l'afegim. Passem la farina i el llevat pel tamís i l'afegim a la mescla. A continuació anem afegint aigua fresca fins que la pasta estigui ben lligada i rectifiquem de sal si és necessari.
En un recipient a part, muntem les clares a punt de neu i les barregem amb la pasta en el moment de fregir els bunyols.

En una paella posem oli abundant i quan estigui calent anem fent boletes amb la pasta i les anem  fregint. Els bunyols giren sols i es van daurant pels diferents costats, però si algun no pot girar, hem d'ajudar-lo perquè no es cremi i es cogui de manera uniforme.

Comentaris

Entrades populars