Tartiflette au Reblochon

La Tartiflette és una recepta original de la zona de Saboya i l'Alta Saboya i conté formatge Reblochon, que és típic de la zona. D'aquest plat existeixen una llarga varietat de versions, i a part del formatge conté patates, ceba, bacon, nata i pebre. Jo he preparat una versió al meu gust, i ha estat bastant acertada ja que a casa ha agradat molt.



Ingredients:

800 gr de patates
2 cebes mitjanes
400 gr de bacon
200 ml de Crème fraiche
100 ml de vi blanc
400 gr de formatge Reblochon
oli d'oliva verge extra
sal
pebre negre


Preparació:

Posem a bullir les patates amb la pell, fins que estiguin cuites; el temps de cocció dependrà del tamany de les patates. Per saber si estan cuites, les punxem amb un ganivet, si aquest es clava sense resistència és que estan llestes (entre 15 i 20 minuts).
Mentrestant, posem un raig d'oli en una paella i posem a daurar la ceba, tallada en juliana, vigilant que no es cremi. Hi afegim dos pessis de sal. El tall de juliana s'aconsegueix tallant la ceba per la meitat longitudinalment, i de cadascuna de les meitats tallem tiretes fines.
Mentre es cou la ceba, tallem el bacon en lardons (tires de 0,5 x 3 cm) i els saltegem en una paella sense oli. Per que quedin cruixents, és important que la paella estigui calenta abans que hi aboquem els lardons. Quan estiguin llestos, els barregem amb la ceba i ho deixem uns minuts.
Una vegada tinguem les patates cuites, les tallem en rodanxes de mig centímetre aproximadament. Jo les dauro en una paella sense oli, per a que quedin més cruixents, però es poden posar directament a la safata de cocció.
Col·loquem les patates a una font que vagi al forn, posem sal i pebre i les cobrim amb la meitat de la crème fraiche. Posem la ceba i el bacon per sobre de manera que quedin ben repartits. Ho banyem tot amb el vi i amb la resta de crème fraiche.


Per útlim, obrim el formatge per la meitat i el tallem de manera que cobrim tota la safata. Ho posem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20 minuts. El temps dependrà de cada forn però és important que el formatge estigui ben fos i daurat.


Comentaris

Entrades populars