Trifàsic de patata

Ja estic aquí, després d'una setmana a Londres, visitant amics, flatmates i el bullici de la ciutat!! Tinc preparada una entrada al bloc per parlar del que vaig fer allà i del que vaig comprar, però abans us poso el que hem dinat avui a casa. Gairebé acabada d'aterrar, no tenia gaires idees i m'he decidit per una recepta a base de patata, que a tots ens agrada!!!



Ingredients:

per 4 persones

4 patates grans
30 gr de mantega
100 gr de formatge emental ratllat
100 ml de llet 
1.2 kg de butifarró negre d'arròs
3 cebes mitjanes
vi de porto
sal 
pebre negre
julivert per decorar (opcional)

Preparació:

Primer de tot, preparem el puré de patates. Pelem i tallem les patates en troços no gaire grans i les posem dins la cassola exprès. Les cobrim lleugerament amb aigua (vigilant de no posar-ne massa), dues culleradetes de sal i ho deixem bullir uns 10 minuts (comencem a comptar quan comenci a sortir vapor de la vàlvula). Una vegada cuites, les triutrem uns segons amb el minipimer; seguidament afegim la mantega, el pebre, la llet i el formatge ratllat i ho seguim batent fins que estigui del tot homogeni. Una vegada tinguem el puré preparat comprovem la sal (i afegim llet, si cal, fins a aconseguir la textura desitjada) i ho reservem.
Seguidament, en una paella, daurem la ceba. Quan estigui gairebé llesta, hi afegim un raig de vi de porto, ho deixem coure un parell de minuts i ho reservem. 
A continuació, treiem la pell als butifarrons (reservant uns talls per decorar), els esmicolem i els saltegem en una paella (no cal que hi posem oli ja que es faran amb el propi greix). D'altra banda posem a la paella els troços per decorar i els saltegem fins que estiguin daurats. Una vegada ho tinguem tot preparat, només cal montar el plat.
Agafem un cèrcol d'emplatar i l'untem amb una mica de mantega per evitar que s'enganxi. El col·loquem en un plat i montem el trifàsic: la base de puré de patata, la ceba, a sobre el butifarró esmicolat, una capa de puré de patata i ho coronem amb uns tallets de butifarró.

Comentaris

Entrades populars