Tarte normande aux pommes

Ja fa molt de temps que no publicava res, però he tornat a agafar el bloc amb ganes i m'he proposat publicar diverses receptes cada setmana, i com tot bon propòsit, el començo en dilluns (o gairebé ja dimarts).

Aquest cap de setmana, després de molt esperar, he fet un pastís que vaig veure, ja fa molt de temps, al fantàstic bloc Dulces Bocados, i que és una recepta del reconegut panader francès Eric Kayser. A casa els pastissos amb poma ens agraden molt però he de reconèixer que aquest és boníssim!! El vam menjar aquest diumenge per la celebració del 17è aniversari del meu cosí i va volar!!




Ingredients: 

(per un motlle de 26 cm de diàmetre)

300 gr de massa brisa
600 gr de pomes
30 gr de mantega
250 gr de sucre
3 gr de canyella en pols
2 ous sencers (molt freds)
4 rovells d'ou (molt freds)
60 gr d'ametlla en pols
60 gr de farina
200 ml de llet
400 ml de crema de llet 
8 gr d'extracte de vainilla
sucre llustre 

Preparació:

Preescalfem el forn a 160ºC.
A continuació comencem a preparar el farcit del pastís, pelant i tallant les pomes en forma de làmines. En un cassó fem fondre la matenga i hi afegim les pomes, 50 gr de sucre i la canyella en pols, i ho deixem coure, a fog mig, fins que les pomes estiguin tendres i daurades.
En un bol, batem els ous sencers i els rovells amb 200 gr de sucre. Afegim l'ametlla i la farina (prèviament passada pel tamís) sense deixar de batre, i seguidament afegim la llet. Ho batem enèrgicament per evitar que es formin grumolls i incorporem la crema de llet i l'extracte de vainilla.
Untem el motlle amb mantega i estenem la massa brisa. Col·loquem les pomes, aboquem la mescla i ho deixem coure uns 40 minuts*. Esperem a que es refredi i la servim empolvorada amb el sucre llustre.


* Per comprovar que ja està llesta, hem de moure el motlle i la crema no ha de ballar, vigilant que no es cogui massa.


Comentaris

Entrades populars